ГоловнаПолітика

Порошенко запропонував винести на засідання РНБО питання конфіскації вугілля з Донбасу

Про це він заявив на засіданні фракції БПП.

Порошенко запропонував винести на засідання РНБО питання конфіскації вугілля з Донбасу
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко запропонував розглянути питання про подальшу долю вугілля з окупованих територій Донбасу на засіданні Ради національної безпеки і оборони України (РНБО).

Про це сьогодні після засідання фракції журналістам повідомила представник президента у Верховній Раді України Ірина Луценко, повідомляє РБК-Україна.

"Додатково буде розглядатися на РНБО питання про те, що робити з вугіллям, яке на сьогодні в тих окупованих, вкрадених українських шахтах вивозиться в Росію і окремими ділками намагається бути завезеним в Україну", - заявила Луценко.

За її словами, президент Петро Порошенко під час засідання фракції зазначив, що таке вугілля має конфісковуватися при перетині українського кордону з боку Росії або інших територій.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик вважає за необхідне заборонити імпорт з Росії антрацитового вугілля. Він пояснив, що є дані про те, що антрацит з непідконтрольних територій Донбасу буде направлятися в Ростовську область РФ, а звідти за вищою ціною постачатиметься в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram