ГоловнаПолітика

Порошенко подякував делегації Європарламенту за ухвалення безвізу для України

Обговорювалися перспективи завершення ратифікації УА Україна-ЄС.

Порошенко подякував делегації Європарламенту за ухвалення безвізу для України
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко зустрівся з делегацією Європейського Парламенту на чолі з головою Комітету із закордонних справ Девідом Макаллістером. Глава держави висловив глибоку вдячність Європейському Парламенту за підтримку 6 квітня рішення про запровадження Євросоюзом безвізового режиму для громадян України.

Про це інформує прес-служба президента.

"Це рішення стало чітким підтвердженням потужної підтримки з боку Європарламенту європейського майбутнього нашої держави", - підкреслив Президент України.

Співрозмовники засудили останні дії Російської Федерації, спрямовані на дестабілізацію ситуації на Донбасі і підрив мирного процесу. Глава держави високо оцінив активну позицію Європарламенту щодо захисту прав людини в тимчасово окупованому Криму і підтримку зусиль з деокупації півострова і його повернення під суверенітет України.

Обговорили перспективи завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС, шляхи розкриття потенціалу зони вільної торгівлі, включаючи схвалення Європарламентом додаткових автономних торгових преференцій Україні, а також питання енергетичної безпеки європейського континенту.

Сторони також відзначили необхідність вжити конкретні заходи для підвищення ефективності протидії російській дезінформаційній кампанії в Європі.

Нагадаємо, 6 квітня Європарламент проголосував за надання Україні безвізового режиму. В Українському МЗС прогнозують завершення всіх необхідних процедур щодо безвізу протягом двох місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram