ГоловнаПолітика

Аваков назвав пожежу на військовому складі в Балаклії терористичною атакою з боку Росії

В результаті вибухів в районі надзвичайної ситуації знищено практично все.

Аваков назвав пожежу на військовому складі в Балаклії терористичною атакою з боку Росії

Пожежа на військовому складі у Балаклії - терористична атака з боку Росії.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час брифінгу в Харкові, інформує департамент комунікації відомства.

За його словами, Національна поліція і Держслужба з надзвичайних ситуацій долучалися до розслідування, яке проводить Військова прокуратура, і висновки повинні бути зроблені вже на наступному тижні.

"Виходячи з тих фактів, які ми маємо, це була терористична атака з боку Росії", - сказав він.

Глава МВС зазначив, що в результаті вибухів знищено практично все в районі надзвичайної ситуації, поля засіяні осколками і фрагментами снарядів.

Напередодні повідомлялося, що, згідно з постановою Київського райсуду Харкова, диверсію на складах арсеналу зброї в Балаклії вчинили невстановлені цивільні особи за допомогою безпілотного літального апарату. Нагадаємо, в ніч на 23 березня в місті Балаклія Харківської області загорілися склади військового арсеналу і сталася детонація снарядів. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія.

На складі зберігається 138 тис. тонн боєприпасів. Найнебезпечніші - снаряди для САУ "Акація", зона дії яких - до 20 км. Збиток від вибухів оцінили в 220 млн гривень, але з урахуванням збитків промпідприємств, сума може досягти 300 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram