ГоловнаПолітика

Чорновол закликала розслідувати відчуження землі Міноборони у часи Гриценка

Відомство втратило понад 24 га землі у елітному районі Конча-Заспи.

Чорновол закликала розслідувати відчуження землі Міноборони у часи Гриценка
Фото: nfront.org.ua

Національне антикорупційне бюро має розслідувати незаконне відчуження військового майна Міністерства оборони часів міністра Анатолія Гриценка.

Відповідне депутатське звернення до голови НАБУ Артема Ситника направила член фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол, пише Цензор.НЕТ.

За її словами, завдяки журналістському розслідуванню програми "Схеми" стало відомо, що тодішній міністр оборони Гриценко в 2005-2006 роках, використовуючи своє службове становище, організував корупційну схему, яка призвела до розтрати майна в особливо великому розмірі.

Журналісти з'ясували, що Міноборони втратило понад 24 га землі у елітному районі Конча-Заспи, які належали одному з військових містечок.

"Ні копійки від цього відчуження не потрапило в бюджет на потреби міністерства, адже міністр оборони організував відчуження цієї землі не в інтересах армії, а в інтересах приватних осіб - народних депутатів Сергія та Олександра Буряка внаслідок корупційних домовленостей з ними", - підкреслила Чорновол.

"Міністерство оборони втратило актив, який на піку ринкових цін на землю коштував $100 млн., і армія нічого не отримала взамін", - додала нардеп.

Чорновол закликала НАБУ розслідувати "цей зухвалий корупційний злочин зокрема і для того, щоб повернути Міноборони належні йому землі і притягнути винних до відповідальності".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram