ГоловнаПолітика

Україна підтримала ракетний удар США по Сирії

МЗС вважає, що повинна бути покарана і Росія як спонсор режиму Асада.

Україна підтримала ракетний удар США по Сирії
Фото: korrespondent.net

Міністерство закордонних справ України заявило, що підтримує ракетний удар США по військово-повітряній базі в Сирії у відповідь на звинувачення в тому, що сирійські ВПС застосували хімічну зброю проти цивільного населення.

"Дії США мають бути підтримані для запобігання подальшим воєнним злочинам режиму, зокрема проти мирного населення", - йдеться в заяві МЗС.

Міністерство зазначає, що будь-яке застосування хімзброї, яка є одним з видів зброї масового знищення, є кричущим порушенням міжнародного права і військовим злочином.

"Винуватці мають бути безумовно притягнуті до відповідальності. Безкарність порушника міжнародного права, який застосовує хімічну зброю, веде до подальших злочинів з його боку", - заявили в МЗС.

При цьому міністерство вважає неприйнятним хронічне блокування Росією роботи Радбезу ООН, яке повинно отримати належну оцінку.

"Спонсори та ті, хто покриває злочинний сирійський режим, також несуть відповідальність за використання зброї масового знищення і жертви серед цивільного населення в Сирії", - зазначили в МЗС.

Нагадаємо, що сьогодні вранці бойові кораблі ВМС США завдали удару кількома десятками крилатих ракет "Томагавк" по аеродрому сирійських військ, з якого, за даними розвідки, злітали бойові літаки сил Асада для бомбардування хімзброєю мирного населення в провінції Ідліб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram