ГоловнаПолітика

Україна переконала МВФ не підвищувати пенсійний вік до 63 років

До 2021 року жінки і чоловіки будуть виходити на пенсію в 60 років.

Україна переконала МВФ не підвищувати пенсійний вік до 63 років
Андрей Рева
Фото: Макс Требухов

Уряд України зміг переконати Міжнародний валютний фонд у тому, що не потрібно підвищувати пенсійний вік для українців до 63 років.

Про це в ток-шоу "Право на владу" заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, пише ТСН.

"Ми вважали це неприйнятним у нашій країні в цей момент і запропонували інший варіант вирішення цієї проблеми. Дискусії тривали чотири місяці. Нам вдалося знайти рішення цього питання без підвищення загального пенсійного віку", - сказав міністр.

За його словами, загальний пенсійний вік для чоловіків і жінок в Україні становитиме 60 років.

Рева також відзначив, що на сьогодні пенсійний вік для жінок становить 58,5 року. За його словами, у зв'язку з пенсійною реформою 2011 року вік для виходу на пенсію для жінок щорічно буде підвищуватися на півроку, і це завершиться 2021 року. Тоді жінки будуть виходити на пенсію, як і чоловіки - в 60 років.

Нагадаємо, Україна зобов'язалася перед МВФ провести пенсійну реформу до кінця квітня, йдеться в меморандумі з фондом. Пенсійна реформа повинна набути чинності 1 січня 2018 року і мати такі характеристики: новий набір варіантів виходу на пенсію з більшим за нинішній діапазоном пенсійного віку залежно від загального трудового стажу, а також з пенсійними виплатами, які заохочують громадян до більш пізнього виходу на пенсію; гарантії того, що українці отримуватимуть пенсії, які є пропорційними сплаченим внесками.

У проекті меморандуму уряду України з МВФ, який оприлюднили в січні, передбачалося, що Україна зобов'яжеться до кінця березня 2017 року провести пенсійну реформу з підвищенням пенсійного віку: для чоловіків - на чотири місяці щороку, починаючи з липня 2017; для жінок - на шість місяців щороку, починаючи з 2021 року; у 2027 році пенсійний вік і для чоловіків, і для жінок повинен сягнути 63 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram