ГоловнаПолітика

Омелян домігся службового розслідування проти держсекретаря Мінінфраструктури

Суть претензій міністра невідома.

Омелян домігся службового розслідування проти держсекретаря Мінінфраструктури
Андрей Галущак
Фото: http://kievvlast.com.ua

Уряд за поданням міністра інфраструктури Володимира Омеляна доручив Нацагентству з питань державної служби провести службове розслідування щодо державного секретаря Мінінфраструктури Андрія Галущака.

Про це йдеться у відповіді Нацагентства держслужби на запит "Українських новин".

Дисциплінарне провадження щодо Галущака було ініційовано на засіданні уряду 14 лютого.

Зараз Нацагентство проводить службове розслідування з метою визначення наявності вини, характеру і тяжкості дисциплінарного проступку держсекретаря.

У відповіді не вказано, які саме факти стосовно Галущака були викладені в зверненні Омеляна.

Нагадаємо, Галущака було визнано переможцем конкурсу на держсекретаря МІУ 16 листопада. Незабаром міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що не буде працювати з Галущаком, і пригрозив піти у відставку. Однак Кабмін ці погрози проігнорував і призначив Галущака на посаду. Омелян у відставку так і не подав.

Галущак до призначення займав посаду начальника департаменту інвестиційної політики "Укрзалізниці". Аналітики моніторингової місії "доброчесності" повідомляли, що Андрій Галущак працював із Владиславом Каськівим у Державному агентстві з інвестицій. Очолював національний проект "Повітряний експрес" і був заступником директора проекту "LNG-термінал", навколо яких виникли гучні скандали в зв'язку з імовірним розкраданням коштів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram