ГоловнаПолітика

ОБСЄ продовжила мандат спостерігачів на двох російських прикордонних пунктах

Делегація України закликала РФ до неухильного виконання зобов'язань в рамках мінських домовленостей.

ОБСЄ продовжила мандат спостерігачів на двох російських прикордонних пунктах
Фото: EPA/UPG

Постійна рада Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) схвалила рішення про продовження мандата місії спостерігачів ОБСЄ на двох російських пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк" на кордоні з Україною до 31 липня 2017 року.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

У зв'язку з прийняттям цього рішення делегація України в ОБСЄ зазначила, що Росія є єдиною державою в ОБСЄ, яке перешкоджає розширенню мандата місії на всю ділянку кордону, що прилягає до тимчасово неконтрольованої Києвом території окремих районів Донецької та Луганської областей.

"Такі дії Російської Федерації свідчать про свідоме небажання сприяти деескалації ситуації на Донбасі і намір продовжувати постачання важкої зброї, військового обладнання і боєприпасів, регулярних військ, бойовиків і найманців, здійснювати підтримку терористичної діяльності на території України", - сказано в коментарі МЗС України.

Делегація України закликала РФ до неухильного виконання взятих зобов'язань в рамках мінських домовленостей, насамперед положення п. 4 Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року зі встановлення контролю і постійного моніторингу ОБСЄ над тимчасово неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону зі створенням зони безпеки уздовж кордону з боку України і Росії.

Нагадаємо, в середині березня мандат місії ОБСЄ в Україні продовжили на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram