ГоловнаПолітика

Нацполіція відкинула закиди в бездіяльності щодо інциденту біля будинку Гонтаревої

Порушено справу за статтею хуліганство.

Нацполіція відкинула закиди в бездіяльності щодо інциденту біля будинку Гонтаревої

Національна поліція України відкинула звинувачення голови НБУ Валерії Гонтаревої в бездіяльності.

Вранці 6 квітня члени "Національного корпусу" розмалювали будинок голови Гонтаревої в Гореничах Київської області і заважали їй виїхати на роботу, закликаючи піти у відставку.

НБУ після цього випустив коментар, в якому заявив, що вимагатиме вжити заходів "у зв'язку з безпрецедентною бездіяльністю Національної поліції України, яка проігнорувала виклик на місце подій".

Нацполіція, реагуючи на цей закид, повідомляє, що Гонтарева офіційно не зверталася із заявами до органів поліції. Також повідомлення про хуліганські дії невідомих осіб в селі Гореничі не надходили на спецлінію «102».

"Тільки після 9 години ранку співробітники поліції Київщини отримали від одного з охоронців домоволодіння повідомлення про події, які сталися раніше в с. Гореничі. Їх безпосередніми учасниками були протестувальники і співробітники державної охорони, які забезпечують безпеку високопоставлених чиновників, а також працівники приватної охоронної структури, яка працює за угодою про охорону приміщень, житла і працівників НБУ", - сказано в повідомленні.

Після прибуття на місце поліцейські задокументували факти хуліганських дій з боку протестувальників, які висловлювали невдоволення діяльністю керівника НБУ, вигукували в її сторону гасла непристойного змісту, фарбою розмалювали паркан приватного домоволодіння.

Слідчим підрозділом Києво-Святошинського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram