ГоловнаПолітика

Новий закон дає місцевій владі всі інструменти для боротьби з незаконним будівництвом, – голова ДАБК

"Потрібно переводити роботу фахівців, що відповідають за видачу дозвільних документів, на якісно новий рівень".

Новий закон дає місцевій владі всі інструменти для боротьби з незаконним будівництвом, – голова ДАБК
Алексей Кудрявцев
Фото: Пресс-служба ГАСИ

З 10 червня громади, які мають повноваження держархбудконтролю, повинні перейти на новий формат роботи згідно із Законом 1817-VIII і почати разом з Держархбудінспекцією посилену боротьбу з незаконним будівництвом. Про це під час круглого столу з мерами міст повідомив Голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев, повідомляє сайт ДАБК.

За його словами, потрібно переводити роботу фахівців, що відповідають за видачу дозвільних документів, на якісно новий рівень.

"Якщо під час реєстрації декларації відповідальним за достовірність даних був замовник, то під час видачі дозволу, відповідальним перед суспільством і громадянами за законність будівництва та відповідність державним будівельним нормам стає інспекція. А саме посадова особа, яка видала дозвіл на будівництво", – підкреслив Олексій Кудрявцев.

Фахівці органів держархбудконтролю, зазначив голова Держархбудінспекції, повинні бездоганно знати законодавчу базу, а також поглиблено розглядати проектну документацію і всі матеріали, які подаються.

Незважаючи на необхідність черезце постійно підвищувати професійний рівень співробітників міських інспекцій, Олексій Кудрявцев запропонував провести наприкінці травня спеціалізований методичний семінар для спеціалістів, відповідальних за видачу дозвільних документів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram