ГоловнаПолітика

Змінено адресу проведення круглого столу, присвяченого результатам конкурсу до Верховного Суду

Захід пройде в офісі РПР.

Змінено адресу проведення круглого столу, присвяченого результатам конкурсу до Верховного Суду
Фото: Макс Требухов

Круглий стіл на тему: "Перші оцінки конкурсу до Верховного Суду: що не так і чи є вихід?" з технічних причин відбудеться не в Інституті Горшеніна, як анонсували раніше, а в офісі Реанімаційного пакета реформ за адресою: вул. Ольгинська, 6.

Просимо пробачення за незручності.

Нагадаємо, минулого тижня Вища кваліфікаційна комісія суддів оприлюднила результати чергового етапу конкурсу до Верховного Суду, які свідчать про можливі фальсифікації під час оцінювання практичних завдань.

Ще одним сумнівним прийомом стала несподівана зміна прохідного балу, що дозволило продовжити участь у конкурсі 43 кандидатам, які раніше не набрали мінімального допустимого бала.

Такий перебіг подій не тільки ставить під сумнів прозорість відбору кандидатів до ВС, а й загрожує зривом судової реформи загалом.

Тож чи є фальсифікації конкурсу до ВС? Як оцінювали практичні роботи кандидатів? Які кандидати з сумнівною репутацією претендують на посаду судді нового Верховного Суду і чи буде ефективною перевірка їх доброчесності? Ці питання обговорять під час круглого столу: "Перші оцінки конкурсу до Верховного Суду: що не так і чи є вихід?"

Спікери:

  • Леонід Ємець, народний депутат (фракція "Народний Фронт"), перший заступник голови комітету ВР з правової політики та правосуддя, кандидат на посаду судді ВС;
  • Руслан Сидорович, народний депутат (фракція "Самопоміч"), член комітету ВР з правової політики та правосуддя кандидат на посаду судді ВС;
  • Михайло Жернаков, член Громадської ради доброчесності, головний експерт групи "Судова реформа", член Ради РПР;
  • Віталій Шабунін, голова правління Центру протидії корупції, член Ради РПР;
  • Андрій Козлов, член Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Модератор - Ірина Соломко, керівник комунікаційного напрямку Реанімаційного пакета реформ.

Захід транслюватиметься на сторінці РПР у Facebook.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram