ГоловнаПолітика

Гройсман допустив продаж землі, але тільки громадянам України

Мораторій можна зняти тільки тоді, коли буде зрозуміла позиція щодо захисту власників землі.

Гройсман допустив продаж землі, але тільки громадянам України
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман допускає, що продаж землі в обмеженій кількості може бути дозволений, однак - тільки громадянам України.

Про це він сказав в ефірі каналу 112 Україна.

"Йдеться про те, що ми можемо створити модель ринку земель, яка дозволятиме тільки фізичним особам-українцям між собою продавати землю, яка їм належить. Наскільки я знаю настрої в парламенті, такий формат, між власниками земель і то в обмеженій кількості - це абсолютно можливо, щоб створити міцний якісний фермерський клас", - сказав Гройсман.

Прем'єр зазначив, що не підтримає земельну реформу, яка може бути використана або великими агрохолдингами, або умовно іноземцями, які могли б приїхати в Україну і скуповувати землю.

Гройсман заявив, що мораторій можна зняти тільки тоді, коли буде зрозуміла позиція щодо захисту власників землі.

"Мораторій можна зняти тільки тоді, коли буде зрозуміла позиція щодо захисту власників землі. Тема землі є надзвичайно чутливою для українських громадян. Те, що ми сьогодні взаємодіємо з МВФ, це тільки з тією метою, щоб створити сучасні якісні умови обороту земель", - пояснив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, що 17 лютого до Конституційного Суду було передано подання 55 депутатів Верховної Ради про скасування земельного мораторію.

Формально мораторій на продаж сільськогосподарських земель в Україні діє тимчасово, але його постійно продовжують. Причина - в Україні досі не визначилися, як запускати ринок землі.

Скасування мораторію вимагає Міжнародний валютний фонд і підтримують провідні українські економісти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram