ГоловнаПолітика

Грановський: Кононенко не хотів, щоб про отруєння хтось дізнався

Заяву в правоохоронні органи він теж не подавав.

Грановський: Кононенко не хотів, щоб про отруєння хтось дізнався
Фото: 24tv.ua

Народний депутат від БПП і близький соратник Ігоря Кононенка Олександр Грановський підтвердив наявність проблем у Кононенка в результаті отруєння ртуттю. Подробиці він розповів Соні Кошкіній у рамках програми "Лівий берег".

"Ігор не давав мені права говорити на цю тему, але я дещо скажу. Наскільки я знаю, я був першим, хто про це (отруєння - ред.) дізнався. Ігор погано почувався, але не міг сам зрозуміти причини цього. Тоді я забив на сполох і змусив його поїхати в профільний медичний заклад, щоб провести належне обстеження. Я кажу про це спокійно, оскільки він особисто підтвердив таку проблему. Крім того, Ігор прийняв тверде рішення не висловлюватися на цю тему, не звертатися в правоохоронні органи, щоб не стати мішенню громадськості, спекуляцій на тему отруєння. І дуже шкодував, що ця інформація стала відома... Він подзвонив (після того як LB.ua опублікував цю інформацію, - ред.) дуже засмучений, оскільки розраховував, що ніхто про це не дізнається. Принаймні на цей рахунок я не балакав. Мені здавалося, що він теж", - зазначив Грановський.

Водночас, за словами нардепа, жодних заяв у правоохоронні органи Кононенко не подавав - "вирішив вчинити по-чоловічому".

"Я думаю, він прийняв таке рішення, оскільки почув від лікарів, що - врешті-решт - вони впораються з цією проблемою", - розповів він.

Хто міг організувати отруєння, Кононенко, за словами Грановського, не знає. І профільного висновку лікарів, як і коли саме (відомо, що ртуть в організмі соратника Президента накопичувалася протягом тривалого часу - ред.), на сьогодні немає.

Разом із тим Грановський не підтвердив факту зустрічі Ігоря Кононенка з екс-міністром екології часів Віктора Януковича Миколою Злочевським у Відні, де саме проходив обстеження після отруєння. Також він назвав фейковою фотографію із цієї зустрічі, яку поширили ЗМІ.

"Я не нічого не говоритиму, оскільки сам Ігор із цього приводу не висловлювався. Не вважаю, що це етично", - коротко відрізав депутат.

Окрім того, Грановський називає чутками інформацію про те, що Кононенко хоче відійти від політики і виїхати з країни на кілька місяців.

"Уперше про це чую. Але знову ж, він жива людина, його ЗМІ часто атакують, а він обурюється з цього приводу. ...Звичайно ж, він фонтанує іноді якимись емоціями, ідеями, але розмова про те, що він хоче дистанціюватися і виїхати, далека від істини. Як і те, що він хоче дистанціюватися від Президента", - резюмував нардеп.

Докладно читайте в повному тексті інтерв'ю "Олександр Грановський: «Про отруєння Кононенка я дізнався першим»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram