ГоловнаПолітика

Єфремов вивів за кордон мільйони доларів, - ФБР

Також встановлено, що він сприяв створенню і діяльності терористичної організації "ЛНР".

Єфремов вивів за кордон мільйони доларів, - ФБР
Фото: facebook.com/Юрій Луценко

Екс-голова фракції "Партії регіонів" у Верховній Раді України 7-го скликання Олександр Єфремов вивів на рахунки своїх іноземних компаній мільйони доларів ще в часи, коли він обіймав посаду голови Луганської обласної державної адміністрації.

Такі дані ГПУ отримала від Федерального бюро розслідувань США, йдеться в тексті постанови Печерського райсуду Києва.

"Згідно з отриманою у рамках міжнародного співробітництва інформацією ФБР США, особа, починаючи з червня 2006 року, через "Укркомунбанк" здійснювала перерахування великих сум грошових коштів, які вимірюються в мільйонах доларів США, фірмам-нерезидентам України, які є підконтрольними їй же", - йдеться в тексті.

Досудове розслідування встановило, що формальним власником ВАТ "Укркомунбанк" був заступник Єфремова Едуард Лозовський, який після початку гібридної війни в Донбасі втік в окупований Крим.

Єфремов також сприяв створенню і діяльності терористичної організації "ЛНР", в цьому підозрюється ж його близьке оточення.

Суд також частково задовольнив клопотання про доступ до документів Єфремова в НБУ, дозволивши зробити копії, а не забирати оригінали.

Нагадаємо, 4 січня Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт стосовно Єфремова. Його звинувачують в організації захоплення будівлі Луганської ОДА (ч. 3 ст. 27, ст. 341 КК України); в пособництві у захопленні Управління Служби безпеки України в Луганській області (ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України). Також Єфремову інкримінують вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією, вчинені особою, яка є представником влади, за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 110 КК України); організаційне та інше сприяння створенню та діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка" (ч. 1 ст. 258-3 КК України); державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram