ГоловнаПолітика

Маріуполь перебуває в логістичному глухому куті, - мер

У місті немає літаків, немає швидкісних поїздів.

Маріуполь перебуває в логістичному глухому куті, - мер

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко озвучив низку найактуальніших проблем, які заважають місту повноцінно розвиватися, одна з ключових - логістика. Про це Бойченко заявив у ході форуму "Реформи в перспективі південного Донбасу", що проводить ОБСЄ, повідомляє прес-служба міськради, передає 112.ua

За словами мера, протягом уже трьох років південь Донецької області ізольований від усієї України. У результаті, мешканці міста не мають можливості комфортно і швидко дістатися до інших регіонів країни, а єдина траса Маріуполь - Запоріжжя в жалюгідному стані.

"У нас немає літаків. У нас немає швидкісних поїздів. Хоча вони є у всій решті України. Вони є у Львові, є в Краматорську і Красноармійську, а в Маріуполі - форпості України - їх немає. Ми змушені добу їхати, що до Києва, що до Львова", - наголосив міський голова, додавши, що з такою логістикою неможливо говорити і про розвиток туризму, але ж Маріуполь - це місто біля моря.

Також Вадим Бойченко зазначив, що місто закрите і для розвитку промисловості. Мер розповів про реалізований минулого року  інвестиційний проект з розширення пропускної здатності єдиної залізничної гілки, що з'єднує місто Маріуполь з рештою України. У планах йшлося про 23 вантажні й 4 пасажирські потяги на добу, але насправді ситуація виявилася іншою.

"Практика показала, що пропускають близько 16-17 пар поїздів. Це фактор стримування для металургійних підприємств міста. Комбінати не можуть збільшувати обсяги з такою пропускною спроможністю. У результаті страждає Маріуполь", - підсумував міський голова.

На завершення Вадим Бойченко висловив упевненість, що подібний форум зможе стати ефективною робочою платформою для вирішення найбільш значущих питань для регіону й міста зокрема.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram