ГоловнаПолітика

Порошенко має намір провести зустріч з Лукашенком у квітні

Порошенко має намір провести зустріч з Лукашенком у квітні
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко має намір зустрітися з президентом Білорусі Олександром Лукашенком  у квітні.

Про це повідомили в прес-службі посольства України в Білорусі.

У четвер, 30 березня, посол України Ігор Кизим вручив копії вірчих грамот першому заступникові міністра закордонних справ Білорусі Андрію Євдоченку. У ході зустрічі обговорювалися питання активізації українсько-білоруських контактів на всіх рівнях.

"Зокрема акцентувалася увага на важливості підготовки запланованої на квітень зустрічі Президента України П. Порошенка з президентом Республіки Білорусь О.Лукашенком", - наголошується в повідомленні.

Окрему увагу було приділено питанням поглиблення торгово-економічного співробітництва та зростання торгового обороту між країнами. 

Кизим і Євдоченко також обговорили взаємодію посольства з МЗС Білорусі з консульсько-правових питань і захисту прав українських громадян на території Білорусі.

Нагадаємо, 23 березня президенти України і Білорусі провели телефонну розмову. Переговори пройшли на тлі недавньої заяви Лукашенка про затримання "бойовиків", які нібито готували "провокацію зі зброєю". За його словами, гроші їм ішли через Польщу й Литву, а тренувалися вони в "таборах", зокрема нібито на території України.

Після цього СБУ направила до Білорусі запит, щоб прояснити заяву Лукашенка, а МЗС України заявило, що інформація про табори бойовиків не відповідає дійсності і є провокаційною. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram