ГоловнаПолітика

У Сімферополі затримали кількох кримських татар

Серед затриманих - журналіст правозахисного ресурсу. 

У Сімферополі затримали кількох кримських татар
Тарас Ибрагимов
Фото: facebook.com/tamila.tasheva

У Сімферополі затримали активіста Ремзі Бекірова за звинуваченням у розміщенні в соціальній мережі заборонених матеріалів. Кількох кримських татар, які прийшли до "Центру протидії екстремізму", щоб дочекатися Бекірова, також затримали.

Про затримання Бекірова написав у фейсбуці  кримський адвокат Едем Семедляєв. За його словами, активісту закидають статтю 20.29 КоАП Росії - виробництво і розповсюдження екстремістських матеріалів.

Співзасновник і координатор громадської організації "Крим SOS" Таміла Ташева у фейсбуці пише, що журналіст Тарас Ібрагімов, а також Осман Арифов і Різа Ізетов, які прийшли до Центру "Е" на вул. Декабристів, також були затримані.

Пізніше Арифова відпустили, Ібрагімова й Ізетова, за даними Ташевої, "тримають у підвалі", у них забрали паспорти.

Ібрагімов - журналіст правозахисного видання www.article20.org.

Напередодні, 29 березня, у Сімферополі під будівлею "верховного суду Криму" було затримано активіста Беляла Аділова. За інформацією адвоката Еміля Курбедінова, Аділову закидають статтю 318 КК Росії - застосування насильства або погрози щодо представника влади. Адвокат затриманого Едем Семедляєв повідомив, що судове засідання щодо обрання запобіжного заходу відбудеться в четвер, 30 березня.

Після анексії Криму на півострові ФСБ проводить регулярні обшуки та допити журналістів, активістів, громадських діячів, проходять затримання серед представників кримськотатарського населення. Правозахисники характеризують це як "боротьбу з інакодумством".  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram