ГоловнаПолітика

Порошенко заявив про готовність України до швидкої інтеграції в ЄС

"Україна готова рухатися на першій передачі в автомобілі ЄС!"

Порошенко заявив про готовність України до швидкої інтеграції в ЄС

Президент Петро Порошенко під час виступу на конгресі Європейської народної партії, який відбувається в Мальті, заявив про бажання України якомога швидше стати частиною Євросоюзу.

Текст виступу доступний на сайті голови держави.

"Я радий, що Римський Порядок дня підтвердив повну прихильність ЄС до відкриття Союзу для країн, які поважають цінності і просувають їх. Україна - одна з таких. Я повністю підтримую концепцію багатошвидкісної Європи. Вона дозволить східноєвропейським країнам, які від щирого серця вірять в європейську перспективу, стати свіжою кров'ю проекту ЄС. Я хотів би запевнити вас, пане Президенте, що Україна готова рухатися на першій передачі в автомобілі ЄС! Давайте рухатися разом в наше спільне майбутнє!" - сказав Порошенко.

Президент закликав Євросоюз об'єднатися перед спробами Росії побудувати "альтернативну Європу".

"Настав час розсудливого лідерства і всеосяжного і ефективного плану: більш згуртована і рішуча Європа на захисті наших спільних цінностей; ніяких компромісів щодо Російської агресії, в тому числі політики санкцій; більш відкритий і готовий до включення ЄС, який робить більш рішучі і допоміжні кроки щодо своїх партнерів і союзників, орієнтованих на Європу", - зазначив Порошенко.

Президент також закликав об'єднати зусилля для повернення Донбасу і Криму назад в Україну і вигнання російського агресора.

Нагадаємо, Європейська народна партія є найбільшою та найвпливовішою політичною силою на європейському континенті. До її складу входять партії з 39 країн, лідери Європейського Союзу; вона має найбільшу фракцію в Європарламенті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram