ГоловнаПолітика

Моніторинговий комітет Конгресу регіональних влад Ради Європи пройде в Харкові, - Світлична

У червні в Харківську область прибудуть близько 120 депутатів місцевих рад усіх країн Європи.

Моніторинговий комітет Конгресу регіональних влад Ради Європи пройде в Харкові, - Світлична

Сьогодні на пленарному засіданні 32-ї сесії Конгресу регіональних влад Ради Європи в Страсбурзі делегати більшістю голосів прийняли рішення про проведення в Україні засідання Моніторингового комітету Конгресу регіональних влад Ради Європи.

Юлія Світлична, віце-президент Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, голова Харківської ОДА, є ініціатором проекту рішення і так прокоментувала на своїй сторінці в соцмережі результати голосування.

"У червні в Харківську область прибудуть близько 120 депутатів місцевих рад усіх країн Європи. Вперше для Харкова! Це чіткий сигнал довіри до нашого регіону з боку міжнародних партнерів", - повідомляє Юлія Світлична на своїй сторінці в facebook.

Нагадаємо, Юлія Світлична, голова Харківської ОДА, в боротьбі за пост віце-президента Конгресу обійшла росіянку Орлову на 19 голосів. Світлична також входить до складу Бюро Конгресу і є членом Моніторингового комітету Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи.

До сфери ведення Моніторингового комітету належить дотримання зобов'язань державами - членами Європейської хартії місцевого самоврядування. Комітет моніторить окремі питання, що стосуються місцевої та регіональної демократії в країнах - членах Хартії та стан місцевої і регіональної демократії в Європі.

Попереднє засідання Моніторингового комітету проходило в Афінах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram