ГоловнаПолітика

Мін'юст готує скасування кримінальної відповідальності за неподання е-декларації через проблеми з реєстром

Петренко готує законопроект для "перезавантаження" НАЗК.

Мін'юст готує скасування кримінальної відповідальності за неподання е-декларації через проблеми з реєстром
Фото: www.kmu.gov.ua

Міністерство юстиції має намір розробити законопроект, який звільнить від кримінальної відповідальності тих, хто не зможе подати електронну декларацію до 1 квітня через технічні проблеми з реєстром.

Про це на засіданні уряду сказав міністр Павло Петренко.

"Наша перша пропозиція - оперативно розробити зміни до закону, тому що без зміни в законодавство ми цю ситуацію не виправимо в частині інституційної проблеми. Друге - що стосується цих 400 тисяч осіб [які не можуть подати декларації через несправну систему]. Якщо Держспецзв'язку не зможе надати можливість подати декларації, то нам потрібно буде просити парламент, щоб для людей, які подали чернетки, скасували кримінальну відповідальність і дали їм можливість подати декларації протягом 10 днів, умовно кажучи. Третя пропозиція - ми вимагаємо, щоб після цього було проведено незалежний аудит роботи НАЗК за останній рік. Я пропоную, щоб у законі було прописано швидкий конкурс з перезавантаження", - розповів Петренко на засіданні.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, своєю чергою, сказав, що уряд підтримає законодавчі ініціативи Мін'юсту.

Нагадаємо, раніше на засіданні Гройсман звинуватив Національне антикорупційне агентство і його голову Наталію Корчак у бездіяльності та запропонував піти у відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram