ГоловнаПолітика

Шокін повторно судиться за поновлення на посаді генпрокурора

Суд залишив позов колишнього генпрокурора без розгляду

Шокін повторно судиться за поновлення на посаді генпрокурора
Архив
Фото: LB.ua

Колишній генеральний прокурор Віктор Шокін повторно судиться з приводу звільнення з посади генпрокурора.

Згідно з Єдиним державним реєстром судових рішень, 23 грудня минулого року Вищий адміністративний суд України залишив без розгляду позов до президента Петра Порошенка, Верховної Ради про визнання незаконними та скасування постанови Верховної Ради від 29 березня 2016 про надання згоди на звільнення президентом генпрокурора і указу президента від 3 квітня 2016 року про звільнення з посади генпрокурора.

Суд відмовився задовольнити вимоги позивача, оскільки був простроченим термін для звернення до суду.

У рішенні суду йдеться, що позивач вказує, що "про порушене право він дізнався лише 23 червня 2016 року, коли отримав свою трудову книжку, в якій внесено запис №32, зроблений на підставі указу президента України від 23 червня 2016 року, і відповідно зміг ознайомитися про існування свого звільнення". На думку позивача, з вказаного дня слід відраховувати строк звернення до суду з позовом.

"З урахуванням того, що позивач звернувся до суду з позовом 22 грудня 2016 року, а строк звернення до суду почався 24 червня 2016 року і, відповідно, закінчився 24 липня 2016 року, позивач пропустив місячний термін звернення до суду", - йдеться в рішенні суду.

Для звернення до адміністративного суду встановлюється шестимісячний строк для подачі заяви, але якщо справа стосується прийому на або звільнення з громадської служби, до якої належить і діяльність генпрокурора, то встановлюється місячний термін.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Віктор Шокін подав позов до Вищого адміністративного суду з вимогою визнати незаконним його звільнення. Суд відкрив провадження за позовом Шокіна і призначив судове засідання на 15:30 10 квітня.

Шокін подав у відставку в середині лютого 2016 року на прохання президента Петра Порошенка. Голосування щодо відставки Шокіна у Верховній Раді пройшло через півтора місяця - 29 березня 2016 року. 3 квітня 2016 року Президент своїм указом звільнив Шокіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram