ГоловнаПолітика

Яценюк вважає свій заочний арешт в РФ помстою Путіна за санкції

Політик заявив, що слідчий комітет і російські суди виконали пряму вказівку президента РФ.

Яценюк вважає свій заочний арешт в РФ помстою Путіна за санкції
Фото: Андрей Кравченко

Колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що його заочний арешт в Росії відбувся за прямою вказівкою президента РФ Володимира Путіна, передає 112 Україна.

"Слідчий комітет Російської Федерації і російські суди виконали пряму вказівку президента Путіна. Він мстить за введені санкції проти Росії, за те, що Україна стала енергетично незалежною, за те, що ми подали позови в Європейський суд з прав людини Організації Об'єднаних Націй проти Росії за військове вторгнення в Україну та за фактичну підтримку тероризму в Україні. І за те, що Україна обрала курс в Європу до вільного світу", - зазначив політик.

Водночас Яценюк підкреслив, що ще одна мета його заочного арешту в РФ - не дати йому можливості "доносити українську позицію у всіх світових столицях".

"Але їм це не вдасться. Це ще одне свідчення абсурду і неадекватності російської влади. А ми свою правову позицію відстоїмо", - сказав він.

Нагадаємо, Єсентукський міський суд Ставропольського краю заочно заарештував екс-прем'єра Яценюка за "звірства в Чечні". Його звинувачують у вчиненні таких злочинів: участь в стійкій збройній групі (банді) або в здійснюваних нею нападах; відповідальність за готування до злочину і за замах на злочин; умисне вбивство за обтяжувальних обставин.

Український Мін'юст має намір звернутися до ЄСПЛ для оскарження такого рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram