ГоловнаПолітика

МЗС України обурене рішенням російського суду про заочний арешт Яценюка

МЗС вважає звинувачення екс-прем'єра абсурдними.

МЗС України обурене рішенням російського суду про заочний арешт Яценюка
Фото: sharij.net

Міністерство закордонних справ обурене рішенням російського суду про заочний арешт колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Про це йдеться в заяві на сайті МЗС.

"Міністерство закордонних справ України висловлює своє обурення рішенням щодо заочного засудження українського політичного діяча А. П. Яценюка у зв'язку з тим, що "він 21 лютого 2017 року був оголошений російською стороною в міжнародний розшук", - йдеться в повідомленні.

МЗС вважає абсурдними звинувачення, які стали підставою для винесення такого рішення.

"Зате, це чергове свідчення повної деградації російської державної системи, яка перетворила правосуддя у слухняний інструмент юридичного виправдання російської агресії проти України, зокрема шляхом переслідування українських політичних діячів та пересічних українців, десятки яких незаконно утримуються в російських в'язницях", - підкреслюється в повідомленні.

У МЗС вважають, що подібні судові фарси є елементом гібридної війни, з допомогою якого російська влада намагається відвернути увагу від реальних злочинів, вчинених на території України за наказами вищого політичного і військового керівництва РФ.

Нагадаємо, Єсентукський міський суд Ставропольського краю заочно заарештував екс-прем'єра Яценюка за "звірства в Чечні". Його звинувачують у вчиненні таких злочинів: участь в стійкій збройній групі (банді) або в здійснюваних нею нападах; відповідальність за готування до злочину і за замах на злочин; умисне вбивство за обтяжувальних обставин.

Український Мін'юст має намір звернутися до ЄСПЛ для оскарження такого рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram