ГоловнаПолітика

Порошенко зустрівся з послами G7

Досягнуто домовленості про продовження тиску на РФ з метою повернення ситуації в рамки мінських домовленостей.

Порошенко зустрівся з послами G7
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів першу зустріч з послами країн "Великої сімки" (G7) і Європейського Союзу в рамках головування Італії в цьому впливовому об'єднанні, інформує прес-служба Порошенка.

Голова держави високо оцінив солідарність і єдність країн "Великої сімки" з Україною в забезпеченні підтримки впровадження внутрішніх реформ і протидії російській агресії.

Особливу увагу було приділено загостренню ситуації на Донбасі в зв'язку з останніми деструктивними діями Росії на території окремих районів Донецької та Луганської областей, які підривають мирний процес і подальшу реалізацію Мінських домовленостей.

У цьому контексті досягнуто домовленості тиснути на російську владу з метою повернення ситуації в рамки Мінських домовленостей, в тому числі шляхом збереження і, в разі необхідності, посилення міжнародних санкцій проти РФ.

"Сторони обговорили рішення Ради національної безпеки і оборони України в частині призупинення переміщення товарів між Україною та непідконтрольними територіями Донецької і Луганської областей. Посли висловили розуміння вимушеності таких кроків української влади з урахуванням протиправної експропріації української власності і безвідповідальні дії окремих політичних сил щодо самовільної і необдуманої так званої блокади залізничних колій на Донбасі", - йдеться в повідомленні.

Голова держави повідомив міжнародним партнерам про прогрес і перспективи в реалізації програми внутрішніх перетворень, зокрема в частині антикорупційної політики, судової реформи, децентралізації, дерегуляції, енергетики, охорони здоров'я та створення привабливого інвестиційного клімату.

Співрозмовники скоординували подальші шляхи надання всебічної підтримки Україні з боку "Великої сімки" і Євросоюзу у впровадженні реформ.

Раніше Порошенко підписав закон про е-декларації для антикорупціонерів.

Нагадаємо, США, Великобританія і Євросоюз введення е-декларацій для антикорупціонерів засудили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram