ГоловнаПолітика

У МЗС РФ прокоментували введення нових санкцій США

У відомстві зазначили, що США не повідомили причин введення санкцій.

У МЗС РФ прокоментували введення нових санкцій США
Фото: tvc.ru

У Міністерстві закордонних справ Росії відреагували на санкції, які були введені США проти восьми російських компаній. У зовнішньополітичному відомстві РФ заявляють, що таке рішення викликало розчарування і здивування".

Коментар опублікували на офіційній сторінці МЗС РФ у Facebook, з посиланням на офіційного представника Марію Захарову.

У заяві йдеться, що США не назвали причин, через які були введені санкції."Ніяких серйозних проблем нам ця нова порція санкцій, звичайно, не завдає, проте американці навіть не назвали причини, а лише послалися на своє законодавство, що забороняє їм самим співпрацювати з Іраном і Сирією", - заявили в МЗС РФ.

Захарова також зазначила, що цей крок "абсолютно не стикується із заявами Вашингтона про пріоритетність боротьби з тероризмом, зокрема з тим, що звив гніздо на сирійській території".

Представник російського зовнішньополітичного відомства припустила, що офіційний Вашингтон знову йде на поводу у тих, хто зробив своїм основним заняттям послідовне руйнування російсько-американського співробітництва.

Нагадаємо, уряд США ухвалив рішення ввести санкції проти ще восьми російських компаній, у зв'язку з порушенням ними національного законодавства США про нерозповсюдження щодо Ірану, КНДР і Сирії від 2009 року. У список увійшли АТ "Рособоронекспорт", АТ "150-й авіаційний ремонтний завод", зовнішньоекономічне об'єднання "Авіаекспорт", АТ "Науково-виробниче об'єднання "Базальт", АТ "Науково-виробнича корпорація "Конструкторське бюро машинобудування", Ульяновський інститут цивільної авіації імені головного маршала авіації Б. П. Бугаєва, Уральський навчально-тренувальний центр цивільної авіації, Військово-повітряна академія імені професорів Н. Є. Жуковського і Ю. А. Гагаріна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram