ГоловнаПолітика

Мер Одеси Труханов у Брюсселі презентував європарламентаріям "Стратегію 5Т"

Делегація керівників Одеси здійснила візит до Брюсселя. 

Мер Одеси Труханов у Брюсселі презентував європарламентаріям "Стратегію 5Т"

Делегація керівників Одеси на чолі з мером Геннадієм Трухановим зробила робочий візит до Брюсселя, у ході якого відбулося ряд зустрічей з високопоставленими чиновниками Європарламенту, главами комітетів європейського законодавчого органу, керівниками торгово-промислових палат.

Головним лейтмотивом усіх зустрічей була презентація Одеси як міста, що має величезний інвестиційний потенціал, який може і має бути цікавим для європейського бізнесу. Місто зацікавлене в інвестуванні в базові та перспективні напрямки, а саме туризм, транспорт, технології, торгівлю. Розроблену "Стратегію 5Т" - програму інвестування в інфраструктуру Одеси, як одного з головних економічних центрів України, керівники міста презентували європейським партнерам.

"Ми поставили цілком визначені цілі й завдання щодо цього візиту. Попередньо ми знайшли точки дотику, ті проекти, які будемо розвивати. Місту цікава реалізація проектів з водоочищення, вдосконалення очисних споруд, розвитку міського транспорту, теплоенергетики, енергоефективності. Це великі інфраструктурні проекти, які реалізовувати самостійно проблематично", - розповів Труханов.

За його словами, дуже важливо, що для європейських політиків і бізнесменів ці зустрічі не були формальними, часто виходили за визначені тимчасові рамки, що свідчить про їхній інтерес до Одеси.

Як зазначив заступник міського голови Павло Вугельман, міською владою розроблена стратегія розвитку Одеси за прикладом провідних європейських міст, яка вже реалізується. Це стосується транспорту, теплоенергетики, енергоефективності, програм, пов'язаних зі вступом до європейських торговельних асоціацій.

"Ми беремо участь у проектах Європейського інвестиційного банку, Світового банку, ЄБРР. Ми прагнемо до того, щоб Одеса, як зразково-показове місто виступало на європейській арені з найкращої сторони. І та наша інвестиційна економічна стратегія 5 Т, яка була нами розроблена і схвалена отримує високі оцінки від представників Європейського союзу. Завдяки тим рекомендаціям, які нам дають, ми знаємо, як ще швидше, ефективніше входити до європейської спільноти, Європейського Союзу", - констатував Вугельман.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram