ГоловнаПолітика

Саакашвілі анонсував велике об'єднання демократичних сил

Екс-голова Одеської ОДА допустив дострокові вибори в цьому році.

Саакашвілі анонсував велике об'єднання демократичних сил
Фото: Макс Требухов

Екс-голова Одеської обласної державної адміністрації, лідер партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі анонсував об'єднання низки демократичних політичних сил і прогнозує дострокові вибори в Україні в 2017 році.

Про це він заявив під час форуму, організованого партією "Воля", в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Думаю, ми знайдемо формулу (об'єднання, - ред.), потрібно об'єднатися всім цим людям. Смішно і несолідно, коли вони всі окремо гнуть свою лінію ... Люди повинні об'єднатися і в межах однієї сили конкурувати один з одним ... Ви побачите, найближчим часом буде велике об'єднання", - сказав він.

За словами Саакашвілі, йдеться про об'єднання політичних сил, представники яких взяли участь у форумі, - ініціатив "Рух нових сил", "Хвиля", партій "ДемАльянс", "Воля", а також деяких інших сил.

Говорячи про ймовірність дострокових виборів в Україні, екс-голова Одеської ОДА припустив, що такі вибори можуть відбутися вже в 2017 році.

"При тому, що у нас нульове зростання економіки в цьому році, у влади немає запасу міцності, є багато інших несприятливих міжнародних чинників. Я думаю, що в Україні події розвиватимуться вкрай швидко і в цьому році ... Все закінчиться виборами", - сказав Саакашвілі.

Нагадаємо, "Рух нових сил" створено як громадський рух у листопаді 2016 року. На першому ж мітингу "Руху" Саакашвілі зажадав проведення дострокових виборів у Раду за новим виборчим законодавством, з новим складом Центральної виборчої комісії і зі скасуванням депутатського імунітету.

Влітку 2016 року соратники Саакашвілі оголосили про створення партії "Хвиля", але вже в листопаді Саакашавілі заявив, що "немає ніякої нової «Хвилі», «Хвиля» - це процес. Як процес може називатися партією?".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram