ГоловнаПолітика

Порошенко закликав посилити контррозвідувальну функцію СБУ

"Невластиві службі функції необхідно передати іншим правоохоронним органам".

Порошенко закликав посилити контррозвідувальну функцію СБУ

Президент Петро Порошенко закликав посилити контррозвідувальну функцію Служби безпеки в зв'язку з активізацією діяльності російських спецслужб.

Про це повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко в Фейсбуці.

"Президент закликав посилити контррозвідувальну функцію СБУ у відповідь на активізацію антиукраїнської діяльності російських спецслужб, яка наочно проявилася в останні дні ... Все видно за почерком: Луб'янка з часів Сталіна і Берії накопичувала досвід політичних вбивств ворогів режиму, які опинилися за кордоном. Найсвіжіші приклади відбулися в Лондоні в минулому десятилітті - вбивство Литвиненка", - написав Цеголко, цитуючи президента.

Також Порошенко вважає, що "невластиві" СБУ функції необхідно передати іншим правоохоронним органам, зокрема Національному антикорупційному бюро, ДБР і Нацполіції.

Нагадаємо, раніше Порошенко анонсував реформування Служби безпеки.

Восени 2015 року Верховна Рада прийняла закон, яким звузила перелік кримінальних злочинів, підпорядкованих СБУ.

Документ обмежив Службу безпеки повноваженнями з проведення досудового розслідування злочинів сферою національної безпеки і оборони та пов'язаних з тероризмом. Водночас Рада вирішила залишити за СБУ цілу низку кримінальних злочинів, які раніше передбачалося у неї забрати. Йдеться про статті 334, 436, 437, 438, 439, 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446, 447 (переважно є військовими злочинами). При цьому у СБУ забрали розслідування справ про зловживання владою, перевищення повноважень, службове підроблення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram