ГоловнаПолітика

ЄС виділив €3 млн на супутникові знімки зони АТО для спостерігачів ОБСЄ

Спостереження буде вести супутниковий центр Євросоюзу.

ЄС виділив €3 млн на супутникові знімки зони АТО для спостерігачів ОБСЄ
Архивное фото. Спутниковый снимок российских войск у границ с Украиной

Європейський Союз вирішив виділити 3 млн євро на передачу спеціальній моніторинговій місії (СММ) ОБСЄ в Україні супутникових знімків зони АТО.

Про це повідомляє представництво ЄС в Україні.

"Європейська комісія від імені Євросоюзу доповнила свою активну підтримку спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ) в Україні, мандат якої нещодавно було продовжено, для повного впровадження "мінських угод". За допомогою нового фінансування в розмірі 3 млн євро буде надано своєчасну і предметну підтримку ОБСЄ в сфері супутникової візуальної розвідки", - сказано в повідомленні.

За словами верховного представника ЄС Федеріки Могеріні, використання зображення супутникових даних дозволить проводити більш глибокий моніторинг ситуації на ділянках, до яких спостерігачі все ще не мають доступу. Також вони сприятимуть більш ефективному розміщенню спостерігачів загалом.

"Ця допомога говорить про наш намір сприяти роботі та підтримувати спеціальну моніторингову місію ОБСЄ", - заявила Федеріка Могеріні.

Супутникова візуальна розвідка є важливим аналітично-планувальним механізмом, вона дозволить місії визначати широкі ділянки, до яких спостерігачі не мають доступу, а також отримувати інформацію про пошкодження інфраструктури та про присутність або переміщення живої сили і техніки.

Поточне фінансування буде розподілятися через Супутниковий центр Євросоюзу.

Центр буде вишукувати потрібні знімки і, за запитом ОБСЄ, надавати місії результати аналізів.

Нагадаємо, в червні 2015 року Європейський Союз вирішив виділити СММ ОБСЄ в Україні 18 млн євро на додаток до раніше наданих 7 млн євро. Гроші пішли, зокрема, на спутникову візуальну розвідку в зоні АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram