ГоловнаПолітика

ГПУ повідомила про підозру заступника Кернеса

Справа стосується безкоштовного виділення земельних ділянок на 128 млн грн.

ГПУ повідомила про підозру заступника Кернеса

Генпрокуратура повідомила про підозру заступника мера Харкова з питань містобудування, архітектури та земельних відносин Тетяну Овиннікову.

Як повідомляють на сайті ГПУ, повідомлення про підозру пред'явлено в рамках кримінального провадження за фактом зловживань службовим становищем посадовцями Харківської міської ради під час узгодження і прийняття рішень щодо видачі обслуговуючим кооперативам земельних ділянок для будівництва об'єктів нерухомості.

Овинніковій інкриміновано ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Встановлено, що вона в 2008-2009 роках незаконно погодила і сприяла винесенню на сесію міської ради питання про безкоштовне надання у власність обслуговуючим кооперативам земельних ділянок у Харкові загальною площею понад 25 га і вартістю понад 128 млн грн.

Ці кооперативи, як стверджують, були фіктивними, а кінцевими вигодонабувачами схеми виявилися "особи, наближені до високопосадовців Харківської міської ради".

Також повідомлення про підозру за статтею "шахрайство" отримали четверо членів обслуговуючих кооперативів.

Стосовно одного з керівників обслуговуючих кооперативів суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю сплати застави в розмірі 2,4 млн грн, одну людину оголошено в розшук і щодо ще однієї вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, в середині вересня 2016 року ГПУ і СБУ провели обшуки в приміщеннях, що належать високопоставленим харківським чиновникам.

Генпрокурор Юрій Луценко тоді заявив, що мер Харкова Геннадій Кернес і нардеп, колишній мер Харкова Михайло Добкін підозрюються в організації розкрадання 653 га землі на 4 млрд гривень, яка належить харківській територіальній громаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram