ГоловнаПолітика

Розкрито особу вбивці Вороненкова

28-річний Павло Паршов був у розшуку.

Розкрито особу вбивці Вороненкова

Убивцею екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова був 28-річний Павло Паршов, пише видання "Обозреватель" із посиланням на джерела.

На сайті МВС Паршова вказано як розшукуваного дніпровськими правоохоронцями і обвинуваченого за статтями 205 і 209 КК України (фіктивне підприємництво та легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

Раніше ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що в убивці Вороненкова знайшли посвідчення учасника бойових дій, видане Національною гвардією України. Він був звільнений в запас у серпні 2016 року.

Оновлення. Радник голови МВС нардеп Антон Геращенко підтвердив особу вбивці.

Він стверджує, що Паршов - уродженець Севастополя і до 2015 року ніколи офіційно не виїжджав за межі країни. У лютому 2015 року Паршов пішки перейшов кордон із Білоруссю, звідки, судячи з повідомлення Геращенка у фейсбуці, перебрався в Росію.

Там він нібито пройшов спеціальне навчання "у школі для диверсантів, створеній ще за часів сталінського НКВС".

Геращенко стверджує, що російські спецслужби поставили йому завдання увійти в один з підрозділів Нацгвардії України, що він успішно зробив, вступивши на службу в червні 2016 року. У бойових діях Паршов участі не брав, звільнився з НГУ в серпні 2016 року.

"Після чого чекав на отримання команди діяти з Москви. Учора він її отримав, а сьогодні виконав, забравши зі собою в могилу Дениса Вороненкова", - написав Геращенко.

Нагадаємо, вдень 23 березня в центрі Києва біля п'ятизіркового готелю Premier Palace застрелили колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова, який наприкінці 2016 року переїхав до України і прийняв українське громадянство. Він був одним зі свідків у справі про державну зраду Віктора Януковича.

Охоронець Вороненкова отримав поранення, проте зміг поранити кілера. В результаті вбивця помер у лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram