ГоловнаПолітика

На складах у Балаклії продовжують вибухати снаряди

Кількість постраждалих не збільшилася.

Станом на 7:00 24 березня на території військового арсеналу в Балаклії спостерігають вибухи з різною інтенсивністю, повідомляють на сайті Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Протягом четверга з можливої зони ураження евакуювали близько 20 тис. осіб. Організовано їхнє життєзабезпечення (відкрито евакуаційні пункти, організовано харчування, підвезення води і медичне забезпечення). Евакуаційні заходи тривають.

Роботу потенційно небезпечних об'єктів припинено. Припинено рух автомобільного транспорту і поїздів через станцію Балаклія. Введено заборону на використання повітряного простору в радіусі 40 км від місця надзвичайної ситуації.

У результаті надзвичайної ситуації постраждала одна людина.

Нагадаємо, вночі 23 березня в місті Балаклія Харківської області на території найбільшого в Україні військового складу Міністерства оборони виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія - на склади з безпілотника скинули запалювальні пристрої.

Загальна площа арсеналу - 368 га, на складах зберігають 125 тисяч тонн боєприпасів. Пожежею охоплено третину території складу. Вогонь не гасять через вибухи.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що вибухи на складі боєприпасів у Балаклії можуть тривати ще тиждень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram