ГоловнаПолітика

Рада зобов'язала Кабмін забезпечити держзамовлення "Південмашу"

Це частково компенсує втрати "Південмашем" російського космічного та оборонного ринку.

Рада зобов'язала Кабмін забезпечити держзамовлення "Південмашу"
Фото: yuzhmash.com

Верховна Рада зобов'язала Кабінет Міністрів забезпечити державне підприємство "Виробниче об'єднання "Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова" (Дніпро) державними замовленнями.

За ухвалення в цілому відповідного законопроекту №5113 від 21 лютого проголосували 232 депутати при мінімально необхідних 226.

Законопроект передбачає забезпечення завантаження виробничих потужностей за державним замовленням, в тому числі, державним оборонним замовленням з 2017 року, як часткової компенсації втрати "Південмашем" російського космічного та оборонного ринку.

Також законопроект передбачає, що підприємство погашає заборгованість перед державою щокварталу рівними частинами протягом 10 років, починаючи з 2020 року згідно із затвердженим Кабінетом Міністрів планом розвитку підприємства, погодженим з комітетом Ради з питань промислової політики і підприємництва. На суму заборгованості відсотки не нараховуються.

Відсотки, нараховані на суму заборгованості на день прийняття цього закону, сплачуються у порядку, передбаченому для сплати заборгованості. Нараховані штрафні санкції списуються.

Нагадаємо, в листопаді 2016 Рада списала "Південмашу" 400 млн гривень боргу за електрику. Заборгованість погасять за рахунок податкових надходжень від шахт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram