ГоловнаПолітика

НАБУ піариться на "справі Мартиненка", яку суд зобов'язав закрити, - заява

У прес-службі екс-нардепа вважають обшуки "піаром НАБУ".

НАБУ піариться на "справі Мартиненка", яку суд зобов'язав закрити, - заява
Николай Мартыненко
Фото: nfront.org.ua

У прес-службі колишнього народного депутата Миколи Мартиненка прокоментували інформацію про обшук у його заміському будинку співробітниками Національного антикорупційного бюро.

У прес-службі заявили, що після розвалу так званої "справи Мартиненка" НАБУ намагається зберегти обличчя і для цього демонструє "бурхливу діяльність" - у тому числі піариться на таких процесуальних діях, як обшук.

"Сьогодні спецназ НАБУ в дорогих шкарпетках мужньо атакував будинок за Києвом, приміщенням якого разом з членами своєї сім'ї користується Мартиненко. Вахтера там не було, але свій БТР бюро про всяк випадок заховало в найближчих кущах. Зрозуміло, що ніякого компромату НАБУ не могло знайти в принципі, особливо після аналогічних "масок-шоу" в офісному приміщенні на Рильському провулку. Тоді НАБУ теж використало це для свого піару, а спецназ погрожував адвокатові автоматами - в традиціях часів Януковича", - йдеться в повідомленні.

"Сьогоднішні дії НАБУ виглядають, як примітивна помста людині, яку Ситник і Углава вважають своїм ворогом. За 15 місяців, що минули з моменту добровільної відмови Миколи Мартиненка від депутатського мандата, НАБУ здійснило вже сотні обшуків і допитів. Причому навіть стосовно людей, з якими Мартиненко не знайомий. Уся справа офіційно ґрунтується на проплачених інтернет-публікаціях близького до НАБУ Сергія Лещенка. На виконання політичного замовлення проти Мартиненка він, мабуть, став доларовим мільйонером. А керівники НАБУ Ситник і Углава швидко "відмазали" свого друга від звинувачень у корупції з приводу елітної квартирі. Зате щодо Миколи Мартиненка вони вже 15 місяців намагаються сфабрикувати справу - причому теж з політичних міркувань", - заявили в прес-службі.

"Тепер НАБУ, порушуючи закон, саботує рішення Солом'янського райсуду Києва від 11 грудня 2016 року, який зобов'язав бюро протягом 10 днів закрити так звану "справу Мартиненка". Цей суд задовольняє всі клопотання НАБУ, але навіть він був змушений визнати незаконність і безпідставність розслідування стосовно Миколи Мартиненка", - наголошено в повідомленні.

"Після повного провалу НАБУ почало панікувати і пішло на небачений "бєспрєдєл". Зокрема, намагається незаконно оскаржити рішення Солом'янського суду в Апеляційному суді. Хоча воно є остаточним і оскарженню не підлягає. Більше того - це рішення повністю ґрунтується на прецедентах Європейського суду з прав людини. Проте народний депутат Лещенко на замовлення НАБУ публічно тисне на суддів і публічно їм погрожує - з метою прийняття незаконного рішення в інтересах НАБУ", - зазначають у Мартиненка.

Нагадаємо, сьогодні НАБУ провело обшук у заміському будинку Мартиненка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram