ГоловнаПолітика

В Києві пройшли навчання з відпрацювання дій під час паводку

У них взяли участь лікарі та рятувальники.

У середу, 22 березня, на півночі Києва біля Московського мосту пройшли командно-штабні навчання, на яких відпрацьовували дії з ліквідації наслідків умовного паводку.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, у них взяли участь парамедики Червоного Хреста, працівники ДержНС, Київської аварійно-рятувальної служби "швидкої допомоги".

"Це були спільні навчання з ДержНС-никами, з КАРС, з медициною катастроф, з комунальниками. Це комплексні навчання, які проводяться раз на рік під час підготовки Києва до паводків і великої води", - розповів керівник групи швидкого реагування Національного комітету Червоного Хреста України Тарас Логінов.

Заявленою метою навчань була перевірка плану дій органів управління і сил цивільного захисту Деснянського району Києва до виконання завдань з підготовки до ліквідації наслідків підтоплення міста. Також під час навчань визначався рівень готовності органів управління цивільного захисту, а особовому складу дали можливість поліпшити свої навички та застосувати їх на практиці.

За оцінками Українського гідрометеорологічного центру, весняне водопілля в 2017 році за рівнем води в басейні Дніпра біля Києва - близьке до норми. Загрози паводку немає.

Останній масштабний паводок у Києві був у 1979 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram