ГоловнаПолітика

Порошенко закликав Раду терміново визначити принципи роботи нового Верховного Суду

Президент найближчим часом внесе відповідний законопроект до парламенту.

Порошенко закликав Раду терміново визначити принципи роботи нового Верховного Суду
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко має намір найближчим часом внести до Верховної Ради законопроект про принципи роботи нового Верховного Суду.

Про це він заявив на засіданні Ради з питань судової реформи.

"Я також хотів подякувати Раді за те, що розроблено зміни до законодавства, які забезпечать процесуальні можливості для функціонування нового Верховного Суду... Зараз ми обговоримо, я сподіваюся, що за підсумками обговорення (законопроект) буде мною підписаний... Звертаюся до Верховної Ради, щоб найближчим часом після підписання - а я його (законопроект) визначу як невідкладний - розглянули ці зміни до законодавства", - сказав президент.

Порошенко також підписав подання законопроекту про внесення змін до процесуального законодавства до Верховної Ради.

Зокрема, зміни стосуються Господарського процесуального кодексу, Кодексу адміністративного судочинства, Кримінально-процесуального кодексу й інших законів. Ці зміни необхідні для роботи нового Верховного Суду, конкурс до якого зараз триває. Нагадаємо, 16 лютого в Києві почалося кваліфікаційне оцінювання 625 кандидатів, які претендують на посади суддів Верховного Суду. Порошенко розраховує на початок роботи нового складу ВС у травні-червні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram