ГоловнаПолітика

Голові Вищої ради правосуддя надали держохорону

Бенедисюка охоронятимуть на час проведення конкурсу до Верховного Суду.

Голові Вищої ради правосуддя надали держохорону
Игор Бенедисюк
Фото: sips.gov.ua

Президент Петро Порошенко надав державну охорону голові Вищої ради правосуддя Ігорю Бенедисюку в зв'язку з нападом на нього.

Про це Порошенко повідомив у середу під час Ради з питань судової реформи.

"Я прийняв рішення надати Ігорю Михайловичу державну охорону. Принаймні на час проведення конкурсу до Верховного Суду", - повідомив він.

Нагадаємо, в п'ятницю ввечері Бенедисюк застосував зброю під час конфлікту з представниками організації "Традиція і порядок" і колишнього батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Гарпун".

Один з учасників конфлікту - Євген Карась, своєю чергою, стверджує, що "суддя Бенедисюк на Осокорках намагався задавити автомобілем, а пізніше відкрив вогонь з пістолета по активістах молодіжного руху "Традиція і порядок". За його словами, претензії до Бенедисюка пов'язані з тим, що він претендує на високу посаду на держслужбі, займаючись при цьому корупцією.

Поліція доставила 12 учасників конфлікту в райвідділ, але незабаром їх відпустила. Кримінальне провадження, зареєстроване за ст. 296 (хуліганство) і ст. 346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу, незабаром у Нацполіції забрала військова прокуратура.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram