ГоловнаПолітика

Порошенко ветував нову редакцію закону про службу в органах місцевого самоврядування

Закон повернуто в Раду з пропозиціями президента.

Порошенко ветував нову редакцію закону про службу в органах місцевого самоврядування
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко ветував нову редакцію закону "Про службу в органах місцевого самоврядування".

Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради.

22 березня прийнятий Радою закон повернуто з пропозиціями президента. Самі пропозиції на цей момент відсутні на сайті парламенту.

Відповідно до прийнятого 9 лютого законопроекту, Рада заборонила особам, які підпадають під дію закону "Про очищення влади", працювати в органах місцевого самоврядування. Працювати в органах місцевого самоврядування не можуть особи, які не пройшли спеціальної перевірки. Також вводиться конкурсний відбір службовців місцевого самоврядування.

Крім того, вводиться три категорії посад службовців місцевого самоврядування: I категорія - керуючі справами виконавчого комітету місцевих рад; II категорія - керівники структурних підрозділів апарату місцевих рад; III категорія - інші посади.

Службовці I категорії не мають права бути членами політичних партій. Службовці всіх категорій не можуть брати участі в передвиборній агітації, якщо тільки вони не є кандидатами в президенти, в депутати Ради або місцевих рад.

Нагадаємо, 9 лютого Рада заборонила особам, які підпадають під дію закону про люстрацію, працювати в органах місцевого самоврядування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram