ГоловнаПолітика

Україна і Німеччина домовилися про проведення в Берліні спільного бізнес-форуму

Бізнес-форум пройде в другому півріччі 2017 року.

Україна і Німеччина домовилися про проведення в Берліні спільного бізнес-форуму
Фото: kmu.gov.ua

Україна і Німеччина мають намір провести в Берліні спільний бізнес-форум в другому півріччі 2017 року.

Рішення досягнуто в результаті зустрічі прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з головою Східного комітету німецької економіки Вольфгангом Бюхелем і керівниками провідних німецьких компаній, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

"Було б добре якомога швидше почати підготовку до цього важливого форуму. Я вважаю, що це дуже хороша ідея, яка принесе хороший загальний результат", - цитує Гройсмана прес-служба Кабінету Міністрів.

Сторони домовилися про створення робочої групи, яка займатиметься підготовкою форуму і практичними питаннями реалізації спільних проектів.

Обговорюючи практичні питання залучення інвестицій з Німеччини, прем'єр зазначив, що уряд України зацікавлений в покращенні бізнесового та інвестиційного клімату в країні і докладає для цього необхідні зусилля.

"Ми спрямовуємо всі зусилля на створення доданої вартості в Україні, на перебудову нинішньої моделі економіки. Ми зацікавлені в тому, щоб поглиблювати співпрацю з німецькими партнерами, що дасть нам можливість збільшити виробництво для внутрішніх потреб і посилити експортні можливості", - зазначив Володимир Гройсман.

Він вказав, що Німеччина - один з головних торгових партнерів України на європейському ринку.

"Наші двосторонні торгово-економічні відносини досягли позитивної динаміки, але їх потенціал використано не повністю", - зауважив голова уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram