ГоловнаПолітика

Окупаційна влада Криму вручила Умерову обвинувальний висновок

Клопотання захисту про проведення додаткових експертиз були проігноровані.

Окупаційна влада Криму вручила Умерову обвинувальний висновок
Ильми Умеров

Окупаційна влада Криму вручила заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову обвинувальний висновок. Тепер матеріали цієї "справи" передадуть до суду, повідомляє "5 канал".

Сам Умеров заявив, що його захист подав два клопотання про проведення додаткових експертиз, проте вони були проігноровані.

"Одне з припинення справи зовсім, а друге - з залучення альтернативної лінгвістичної експертизи. Вони обидва не долучені, навіть не знаємо, чи отримали вони їх чи ні. Трошки посперечалися з прокурором і я взяв цей обвинувальний висновок", - розповів Умеров.

Нагадаємо, Умерова затримали окупанти в Сімферополі 12 травня цього року. За годину перед затриманням він опублікував на своїй сторінці в Фейсбуці інформацію про затримання російськими силовиками кримських татар в Бахчисараї за підозрою в нібито участі в організації "Хізб ут-Тахрір". Справа проти Умерова заснована на відеозапису його виступу в Києві, де він 19 березня 2016 року декілька разів заявив, що Росія повинна піти з Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram