ГоловнаПолітика

У Москві затримали українського журналіста Романа Цимбалюка (оновлено)

Кореспондент брав інтерв'ю в аспіранта, який вивісив з вікна прапор України в річницю окупації Криму.

У Москві затримали українського журналіста Романа Цимбалюка (оновлено)
Роман Цымбалюк

У Москві затримали кореспондента агентства УНІАН Романа Цимбалюка і аспіранта, який вивісив над МДУ прапор України.

Про це журналіст написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Ми знайшли героя Захара, який вивісив Український прапор над МДУ в день третьої річниці анексії Криму. Прекрасне інтерв'ю закінчилося приїздом поліції. Забрали мої документи. Чекаємо на приїзд начальника поліції МДУ", - написав він.

Згодом Цимбалюк опублікував ще один пост з відео.

"Нас затримали, везуть в місцеве відділення поліції перевіряти "законність" зйомки. Перший раз в житті в машині поліції:) Не спрацювала акредитація МЗС РФ. Кажуть, що ми вигукували гасла, а може і проводили "мітинг", - зазначив він.

Оновлення. Посольство України в РФ підтвердило затримання в Москві журналіста Цимбалюка. Причини і подробиці затримання ще уточнюються, повідомляє начальник департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він також уточнив, що посольство зв'язалося з Міністерством закордонних справ РФ для уточнення обставин затримання Цимбалюка.

Своєю чергою, сам журналіст, який зараз перебуває у відділенні поліції, написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook: "Дві години вже у відділенні поліції, ще година - і зобов'язані відпустити. Будемо з цього і виходити".

Міністерство закордонних справ вважає провокацією затримання в Росії українського журналіста.

"Затримання журналіста Р. Цимбалюка - провокація РФ. Консул виїхав у відділ поліції. Вживаються заходи для звільнення", - написала речниця МЗС Мар'яна Беца у Twitter.

Нагадаємо, 18 березня аспірант історичного факультету Московського державного університету вивісив з вікна гуртожитку прапор України під час концерту на честь анексії Криму. Після цього його затримала ФСБ. У дільниці вченого побили і відпустили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram