ГоловнаПолітика

Сміття зі Львова вивезуть на полігони в області

Місто очистять від побутових відходів протягом тижня.

Сміття зі Львова вивезуть на полігони в області
Фото: vesti-ukr.com

Голова Львівської обладміністрації Олег Синютка заявив, що сміття з усіх переповнених майданчиків у Львові буде вивезено протягом тижня.

Про це він сказав у вівторок на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій обладміністрації, повідомляє Zaxid.net.

"Щодо вивезення твердих побутових відходів, то комісія прийняла аналогічне рішення тому, яке було прийнято в січні, що повинно забезпечити вивезення відходів зі Львова. Ми спробуємо за 5-7 днів забезпечити вивезення відходів зі Львова", - сказав Синютка.

Сміття вивозитимуть на полігони Львівської області. За дорученням Синютки, директор обласного департаменту ЖКГ Назарій Романчук до кінця дня повинен зустрітися з перевізниками і керівниками міст в області, щоб укласти відповідні договори.

Представник львівської влади на засіданні заявив, що міськрада неодноразово зверталася до керівництва обласних полігонів з проханням прийняти сміття зі Львова, проте всі відмовлялися. У Львові розраховують, що договори між перевізниками будуть підписані на тривалий термін, а не на два тижні, як це було в січні.

Тоді Синютка доручив вивезти все сміття зі Львова, проте це була лише разова допомога. Договори між полігонами і перевізниками були підписані лише на два тижні. Згодом в місті знову почало накопичуватися сміття, оскільки полігони, як у Львівській області, так і по Україні, відмовлялися приймати відходи зі Львова.

Нагадаємо, сміття з низки майданчиків у Львові не вивозиться вже протягом місяця. Мер міста Андрій Садовий заявив, що напередодні останній полігон у країні відмовився приймати відходи зі Львова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram