ГоловнаПолітика

Садовий очікує свого відсторонення від посади у найближчі дні

Львівська облпрокуратура може висунути йому підозру до 21 березня.

Садовий очікує свого відсторонення від посади у найближчі дні
Фото: Макс Левин

Мера Львова Андрія Садового найближчим часом можуть відсторонити від посади.

Про це він заявив в інтерв'ю ZN.UA.

За його словами, Львівська обласна прокуратура може висунути йому підозру, після чого його буде відсторонено від посади у судовому порядку.

"За моїми даними, це відбудеться у найближчі дні. Виконувати обов'язки голови буде секретар Львівської міської ради Анатолій Забарило, представник партії "Громадянська позиція", - сказав Садовий.

Він також зазначив, що це може відбутися до 21 березня.

"Попередньо вони повинні були оголосити підозру після 21 березня. Але щось змінилося, і повинні зробити це до 21-го. Вони відпрацьовують якийсь медійно-сценарний план. Щоб воно гарно лягло", - заявив мер Львова.

Нагадаємо, 30 травня 2016 року під час гасіння пожежі на міському звалищі біля села Грибовичі під Львовом зійшов зсув сміття об'ємом понад 100 тис. кубометрів. В результаті під завалом опинилося чотири людини. 31 травня були знайдені тіла трьох рятувальників, четвертого - співробітника місцевого комунального підприємства - вважають зниклим безвісти.

Садовий заявляв, що причиною пожежі на звалищі став підпал. Але державна експертиза показала, що пожежа на львівському звалищі виникла не через підпал, а через самозаймання в результаті недотримання технічних норм.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що справу про пожежу на львівському звалищі будуть розслідувати в іншій області. Чи буде пред'явлено обвинувачення меру Львова, він не сказав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram