ГоловнаПолітика

НАБУ завершило розслідування справи "цукрового прокурора"

Підозрюваним і стороні захисту надано доступ до матеріалів кримінального провадження для ознайомлення.

НАБУ завершило розслідування справи "цукрового прокурора"
Фото: racurs.ua

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) завершило розслідування провадження стосовно колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Колесника і ще двох осіб, підозрюваних у розкраданні цукру, що зберігався на складах Державної спеціалізованої бюджетної установи "Аграрний фонд" в Черкаській області.

17 березня підозрюваним і стороні захисту надано доступ до матеріалів кримінального провадження для ознайомлення, інформує прес-служба НАБУ.

За версією слідства, в період з липня 2015 по лютий 2016 року керівники суб'єктів господарювання за сприяння працівників органів і Державної виконавчої служби здійснили розкрадання цукру-піску на складах "Аграрного фонду" на суму 211,65 млн гривень.

Колеснику інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу.

Також екс-чиновника Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Черкаській області підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу.

Керівнику підприємства інкримінують злочини, передбачені ч. 5 ст.191, ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, НАБУ затримало заступника прокурора Київської області Олександра Колесника 18 травня 2016 року. Його підозрюють в розкраданні 30 тис. тонн цукру з Аграрного фонду на 300 млн гривень. 20 травня Солом'янський районний суд Києва обрав для Колесника запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і встановив заставу в розмірі 5,5 млн гривень.

У червні 2016 року Генеральна прокуратура відсторонила Колесника з посади заступника прокурора Київської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram