ГоловнаПолітика

Бійці АТО вимагають позбавити нардепа Луценка мандата за наклеп

Про це йдеться в зверненні добровольців.

Бійці АТО вимагають позбавити нардепа Луценка мандата за наклеп
Ігор Луценко в кулуарах ВР
Фото: www.facenews.ua

Ветерани АТО і бійці полку "Київ" вимагають від народного депутата Ігоря Луценка вибачитися перед командиром роти спецпризначення поліції Донецької області Юрієм Голубаном за наклеп і підтримку піар-кампанії проти поліції.

Про це йдеться в зверненні добровольців, яке оприлюднив член фракції "Народний фронт" Євген Дейдей у Фейсбуці.

"У той час, коли наші хлопці несуть службу в зоні АТО, Луценко, використовуючи депутатський мандат, влаштовує провокації і поширює брудну брехню в соцмережах! Він дозволяє собі підтримувати безпідставний наклеп на адресу нашого товариша й офіцера, втягуючи його в інформаційні війни. Ми вважаємо, що така поведінка неприпустима. І вимагаємо вибачень або позбавлення його депутатського мандата", - йдеться в документі.

Крім того, бійці закликали всіх народних депутатів оголосити бойкот Луценкові до моменту вирішення конфлікту.

"Ніхто не має права на подібну поведінку! Ми щодня ризикуємо життями і ховаємо наших товаришів заради правової, єдиної, соборної і демократичної України. Заради країни, в якій поважатимуть закон і правоохоронців, де будуть пам'ятати про те, що сьогодні роблять наші хлопці на фронті, де до них будуть ставитися з належною повагою! А не заради депутатського свавілля і не заради популістів, які будують кар'єру на нашій крові", - резюмують бійці АТО.

Відзначають, що Ігор Луценко поширив на своїй сторінці в Фейсбуці заяву одного з ватажків "ДНР" з наклепом на адресу Голубана.

Нагадаємо, рота спецпризначення поліції Донецької області під командуванням Юрія Голубана зупинила на блокпосту в Слов'янську нардепа від "Самопомочі" Володимира Парасюка і прихильників залізничної блокади на Донбасі. Між ними відбулася сутичка, під час якої постраждали семеро поліцейських.

Пізніше президент Петро Порошенко нагородив полковника Голубана орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram