ГоловнаПолітика

Суд почав заочний розгляд справи Царьова

Адвокат заявила, що екс-нардеп може перебувати в Криму.

Суд почав заочний розгляд справи Царьова
Фото: nikvesti.com

Шевченківський районний суд Києва почав розгляд кримінального провадження за звинуваченням колишнього народного депутата від Партії регіонів Олега Царьова.

Про це повідомив суддя Павло Слободян, передає УНН.

На початку засідання секретар повідомила, що обвинувачений у суд не з'явився, хоча був належно повідомлений про час і місце засідання.

При цьому адвокат заявила, що їй також не вдалося зв'язатися зі своїм підзахисним. На її думку, Царьов може перебувати в Криму.

Головуючий суддя Слободян вирішив продовжити розгляд справи за відсутності обвинуваченого.

Нагадаємо, в березні минулого року Генпрокуратура передала в суд заочний обвинувальний акт Царьова, але суд повернув його на доопрацювання в прокуратуру.

Царьова звинувачують у тому, що у квітні-травні 2014 року, як народний депутат і кандидат на посаду президента України, він брав участь у сепаратистських зборах на Донбасі, де публічно закликав до активних дій, спрямованих на насильницьку зміну і повалення конституційного ладу, а також до зміни меж території і державного кордону України шляхом визнання "ДНР" і "ЛНР" незалежними республіками.

У червні 2014 року Царьов очолив "парламент" союзного утворення "ДНР" і "ЛНР". Втім, від ідеї об'єднати "ДНР" і "ЛНР" у Росії незабаром відмовилися, і "парламент" функціонувати перестав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram