ГоловнаПолітика

Поліція затримала п'ять фур з львівським сміттям у Донецькій області

Вантажівки зупинили в Покровську.

Поліція затримала п'ять фур з львівським сміттям у Донецькій області
Фото: facebook.com/Vyacheslav.Abroskin

У ніч на четвер поліція затримала в Покровську п'ять вантажівок зі сміттям зі Львова, повідомив голова Головного управління Національної поліції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін у фейсбуці.

Нагадаємо, вчора Нацполіція повідомила, що розслідує 11 кримінальних проваджень за фактами незаконного вивезення сміття з Львівської області.

Напередодні мер Львова Андрій Садовий заявив, що прокуратура готує йому повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину.

Після цього генеральний прокурор Юрій Луценко припустив притягнення Садового до кримінальної відповідальності й усунення від посади. За його словами, експертиза встановила, що причиною пожежі на території Грибовицького сміттєвого полігону у Львові, в результаті якого загинули три людини, була службова недбалість, а не підпал.

Проблеми з вивезенням сміття у Львова тривають уже кілька місяців. 29 травня 2016 року в селі Великі Грибовичі, де розташоване львівське звалище, почалася пожежа. Вогонь незабаром загасили, але наступного дня стався зсув і під завалами опинилися чотири людини - троє рятувальників і працівник комунального підприємства. Тіла трьох осіб знайшли, четвертого досі не виявили.

Сільрада Великих Грибович після інциденту заборонила Львову вивозити сміття на звалище. Після цього місто почало вивозити відходи на різні полігони в області й інших регіонах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram