ГоловнаПолітика

Співробітники ФСБ вивезли кримського татарина в поле і змусили рити собі могилу

Еміля Мухтеремова затримали, коли він виходив з банку.

Співробітники ФСБ вивезли кримського татарина в поле і змусили рити собі могилу
Фото: facebook.com/zair.smedlya

У Феодосії в окупованому Росією Криму співробітники ФСБ 15 березня затримали кримського татарина Еміля Мухтеремова.

Про це повідомив голова ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв з посиланням на Абдуллаха Якубова в Facebook.

"Він зі своїм другом вийшов з банку, де був по роботі, обидва вони сіли в машину, до якої підбігли четверо, відкрили його водійські двері, пред'явивши посвідчення співробітників ФСБ, вивели його з машини, посадили в свій автомобіль "Нива" і відвезли у відділок", - повідомив Якубов.

Через деякий час Емілю вдалося зателефонувати своєму другові і повідомити, що він у відділенні ФСБ міста Феодосії.

Пізніше голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров повідомив, що силовики вивезли Мухтеремова в поле і змусили рити могилу, в якій погрожували його закопати.

"Затриманого сьогодні в Феодосії кримського татарина Еміля Мухтеремова ФСБ-шники відвезли до міського управління ФСБ, звідки Емілю вдалося зателефонувати своєму другові і повідомити про місце свого перебування. Незабаром після цього ті ж ФСБ-шники вивезли Еміля Мухтеремова в поле недалеко від селища Зибине Ічкінського (Радянського) району та змушували копати яму, погрожуючи його в неї закопати. Потім ФСБ-шники поїхали, залишивши Еміля в зазначеному місці", - написав Чубаров у Facebook.

Як повідомлялося, 13 березня першого заступника голови Меджлісу кримських татар Нарімана Джеляла викликали на допит у Центр протидії екстремізму в окупованому Сімферополі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram