ГоловнаПолітика

Поліція повідомила про нову сутичку з учасниками блокади на чолі з нардепом Пастухом

Правоохоронцям довелося стріляти в Костянтинівці.

Поліція повідомила про нову сутичку з учасниками блокади на чолі з нардепом Пастухом
Архив
Фото: EPA/UPG

Близько 16.30 в середу на блокпосту біля Костянтинівки для перевірки було зупинено автоколону, яка рухалася з боку Покровська в складі близько 50 осіб на чолі з народним депутатом Тарасом Пастухом ("Самопоміч"). Однак частина громадян відмовилася проходити перевірку та зробила спробу силового прориву через блокпост. Одного з поліцейських травмовано в результаті застосування активістами сльозогінного газу, повідомляється на сайті поліції Донецької області.

"Група агресивно налаштованих осіб рушила на поліцейських, які несли службу на блокпосту. Громадяни відсунули огороджувальні плити і намагалися прибрати службовий автомобіль, який обмежував рух на блокпості. Громадяни нецензурно висловлювалися на адресу поліцейських і перешкоджали виконанню службових обов'язків. Один з активістів застосував газ з балончика в обличчя поліцейському. Потерпілого доставлено в лікарню з опіками очей", - сказано в повідомленні.

Поліцейські попередили про заборону наближатися до стратегічного об'єкту на певну відстань і право використання зброї відповідно до Закону «Про Національну поліцію». Однак громадяни не реагували на попередження, в зв'язку з чим співробітники поліції були змушені зробити декілька попереджувальних пострілів у повітря.

Нагадаємо, ввечері 14 березня на блокпосту в Слов'янську стався конфлікт через відмову групи озброєних осіб проходити перевірку. Один з них - народний депутат Парасюк затіяв бійку, намагаючись вирвати зброю у поліцейських. За словами голови поліції Донецької області В'ячеслава Аброськіна, в результаті конфлікту семеро співробітників поліції отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості і госпіталізовані.

Соратники Парасюка повідомили, що нардеп і інші учасники блокади теж постраждали, оскільки нацгвардійці застосували до них сльозогінний газ.

Парасюк із соратниками таки проїхав блокпост у Слов'янську. На шляху між Костянтинівкою і Краматорськом їх зупинили поліцейські, відкривши попереджувальний вогонь у повітря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram