ГоловнаПолітика

Гройсман повідомив про виконання Одеською митницею місячного плану за п'ять днів

На думку прем'єра, це результат роботи спеціальної групи, відправленої з Києва.

Гройсман повідомив про виконання Одеською митницею місячного плану за п'ять днів
Фото: oboz.ua

Прем'єр Володимир Гройсман заявив, що всього за п'ять днів Одеська митниця забезпечила виконання місячного плану надходжень.

"Щодо боротьби з контрабандою, про яку останніми місяцями особливо багато розмов. Сьогодні отримав інформацію від в.о. керівника ДФС Мирослава Продана. Лише за 5 днів Одеська митниця забезпечила виконання місячного плану! Це результат роботи спеціальної групи, яка була туди спрямована минулого тижня за моїм дорученням", - написав він у фейсбуці.

Прем'єр нагадав, що торік уряд почав підготовку реформи митниці.

"Сьогодні настав час для рішучих дій, і перші результати, які ми отримали, показують, які ми маємо резерви в подоланні контрабанди і сірого імпорту, наповненні бюджету та захисті бізнесу, який розвиває нашу економіку, а не заганяє її в тіньові схеми", - підсумував Гройсман.

На сайті Державної фіскальної служби повідомляють, що за один день роботи, 14 березня, Одеська митниця виконала 30% місячного плану надходжень митних платежів і зібрала 312 млн грн. Станом на 15 березня Одеська митниця перерахувала до бюджету понад 1 млрд грн і фактично виконала березневий план надходжень.

"Істотне збільшення надходжень від Одеської митниці ДФС стало можливим завдяки діям робочої групи співробітників спеціального підрозділу податкової міліції "Фантом" і профільних департаментів Центрального апарату ДФС", - сказано в повідомленні.

Ця група працює на Одеській митниці з 10 березня 2017 року та була створена для стабілізації ситуації на митниці, активізації боротьби з незаконним переміщенням товарів і контрабандою. За результатами її роботи в ДФС відбудеться нарада, на якій буде опрацьовано набутий досвід і розроблено подальші кроки організації ефективного митного контролю.

Нагадаємо, 3 березня слідчі Генпрокуратури разом з СБУ одночасно провели більш ніж 60 обшуків на території Київської, Одеської та Львівської областей у кримінальному провадженні щодо діяльності Одеської митниці.

За версією ГПУ, посадові особи Одеської митниці, змовившись між собою, в інтересах третіх осіб у період з листопада 2015 року по листопад 2016 року "створювали умови для здійснення оформлення митних декларацій з ввезення на територію України різних груп товарів за заниженою вартістю". Це завдало державним інтересам шкоди на суму близько 6,92 млн грн.

Крім того, посадових осіб Одеської митниці підозрюють в отриманні хабарів.

Одеську митницю в той час очолювала Юлія Марушевська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram